Krijg ik een vergoeding van de verzekering als ik een gehoorapparaat moet?

Het kan voorkomen dat u het gevoel krijgt dat u de wereld en de mensen om u heen minder goed verstaat dan voorheen. Mensen moeten bijvoorbeeld vaak dingen herhalen wanneer ze tegen u praten. Dit kan een reden zijn om een bezoek te brengen aan Audicien Van Boxtel. Bij een Audicien kunnen nauwkeurige metingen van uw gehoor gemaakt worden door middel van verschillende hoortesten. Aan de hand van de gegevens van deze metingen kan de audicien bepalen of een gehoorapparaat een goede advies en een goede aanschaf voor u zal zijn.

De aanschaf van een gehoorapparaat

Wanneer na het bezoek bij Audicien Van Boxtel blijkt dat uw inderdaad last heeft van gehoorverlies wordt het tijd om een gehoorapparaat aan te schaffen. Gehoorapparaten kunnen behoorlijk dure apparaatjes zijn. Het is daarom fijn om te weten of uw verzekering hoortoestel een deel van of zelfs het volledige aanschafbedrag zal vergoeden. Vaak is er wel sprake van een vergoeding bij de aanschaf van een gehoorapparaat. Een gehoorapparaat is namelijk onderdeel van de basisverzekering. Iedereen krijgt dus drie kwart van het aanschafbedrag vergoed. Mensen die aanvullende verzekerd zijn kunnen soms zelfs het volledige bedrag vergoed krijgen van de verzekering hoortoestel.

Een gehoorapparaat verzekeren

Wanneer u bijvoorbeeld via audicien Van Boxtel heeft besloten om een gehoorapparaat aan te schaffen zijn er meerdere dingen die op u af zullen komen. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om zeker te weten dat u een gehoorapparaat aan te schaffen dat goed bij u en uw situatie past. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten gehoorapparaten verkrijgbaar. In overleg met een expert kunt u het juiste type kiezen. Een tweede belangrijke tip is om te kiezen voor een verzekering hoortoestel. Het kan namelijk voorkomen dat u uw gehoorapparaat verliest of dat het beschadigd raakt. Door middel van een verzekering zult u in deze gevallen geholpen worden om een opnieuw een goed werkend hoortoestel te ontvangen.