Ga voor de beste rollator

Ben je op zoek naar een nieuwe rollator? Dan kom je er al snel achter dat je veel keuzes moet gaan maken. De rollators komen namelijk in veel verschillende varianten en je moet daarbij ook rekening houden met wat jij ermee wilt bereiken. Het is daarom belangrijk dat je precies weet waar je allemaal naar moet kijken. Ook zijn er veel professionals, waaronder Podobrace, die jou kunnen helpen bij het maken van deze keuze. Hierdoor ben je verzekerd van de beste aankoop. Maar waar kun je nog op gaan letten? Onderstaande informatie legt het uit. 

De wielen van de rollator 

Een rollator kan in meerdere varianten komen, waarbij je ook een bepaald aantal wielen kunt vinden. Je hebt hierbij de mogelijkheid om voor twee wielen te gaan. Dit is een kruising tussen een rollator en een looprek en zal voornamelijk voor in huis een goede keuze zijn. Je kunt hiermee toch goed bewegen. Daarnaast kun je naar de modellen met drie wielen gaan kijken. Deze zijn minder stabiel, maar bieden toch voldoende voor in huis. De meeste stabiliteit vind je bij de rollators met vier wielen. Je kunt deze vaak inklappen, waardoor je ze ook voor buitenshuis goed kunt gebruiken. 

Het gewicht van de rollators 

Je kunt daarbij voor verschillende gewichten kijken bij een rollator. De standaard varianten zijn gemaakt van staal. Dit maakt ze erg stevig, maar tegelijkertijd zijn ze ook heel zwaar. Als dit te zwaar voor je is, kun je gaan kijken naar een model van aluminium. Er zit een aantal kilo verschil in en is daardoor makkelijker te tillen. Als je nog lichter wilt, kun je naar carbon of koolstofvezel gaan kijken. Deze til je met gemak op en kun je ook goed mee door het huis lopen. Als jouw lichaamsgewicht hoger ligt, kun je beter naar een extra stevige rollator kijken. Dit is een XXL-rollator met een brede zitting. 

Het doeleind gaan bekijken 

Bedenk je daarbij vooral waarvoor je de rollator gaat gebruiken. Je kunt namelijk modellen vinden die voornamelijk voor binnenshuis zijn, maar ook modellen die je goed buiten kunt gebruiken. Daarnaast kun je zelfs modellen vinden die speciaal voor reizen zijn. Deze kun je makkelijker opvouwen en zijn erg licht van gewicht. Hierdoor kun je ze gewoon in jouw auto meenemen en zou zelfs een vliegreis mogelijk zijn. Het is daarom altijd belangrijk dat je de verschillende modellen bekijkt. 

Extra accessoires voor meer eenvoud 

Als laatste kun je nog gaan kijken naar een rollator die komt met extra accessoires. Deze accessoires kunnen het jou nog makkelijker maken. Zo heb je bijvoorbeeld een dienblad, waardoor je alles binnenshuis zelfstandig kunt doen. Ook kun je een boodschappenmandje of -tas erop bevestigen, waardoor de boodschappen ook eenvoudiger gaan. Heb je ook nog een wandelstok? Dan is hier een speciale houder voor te vinden. Je kunt alles goed met elkaar vergelijken en uiteindelijk alles zo makkelijk mogelijk maken voor jouw situatie. Een professional kan jou dan altijd nog voorzien van extra advies.